Po co naszym dzieciom angielski?

angielski dla dzieci

Celem naszych działań edukacyjnych nie będzie przyswojenie określonej ilości angielskich słówek, które dzieci będą recytowały jak mantrę – szybko, sprawnie i bezmyślnie. Naszym celem będzie uwrażliwienie dzieci na istnienie innych sposobów komunikowania niż te, w których wzrastały. Wzbogacenie ich oglądu świata. Znajomość słownictwa ma tu
być jednym ze skutków a nie celem samym w sobie. Będziemy się starać by dzieci nie bały się kontaktu z językiem angielskim i z osobami, które się nim posługują. By nauka języka – która będzie towarzyszyła im przez cały okres ich edukacji – kojarzyła im się z czymś radosnym i dobrym. By śmiało podejmowały próby komunikacji anglojęzycznej z innymi dziećmi i dorosłymi. By kreowały swój mały jeszcze świat w otwarciu na odmienności i różnice. By ćwiczyły swoją pamięć i wyobraźnię. By dać im narzędzie i nauczyć z niego korzystać.

Kurs, który Państwu proponujemy ma właśnie takie cele. Chcemy uczyć a nie nauczać, współkształtować a nie kształtować, pomagać a nie narzucać. Dlatego też w ramach kursu będzie realizowany określony program, który nie będzie determinował, ale wskazywał cel jaki chcemy osiągnąć. Stąd też specyficzny dobór metod i środków dydaktycznych.
Będzie to swoisty melanż metod bezpośrednich i klasycznych, nastawiony na stworzenie w trakcie zajęć sytuacji komunikacyjnych zbliżonych do naturalnych. W trakcie zajęć dzięki zastosowaniu technik multimedialnych
będą rozwijane wszystkie umiejętności językowe, które mogą być kształcone na danym poziomie wiekowym.

Zapraszamy na zajęcia z języka angielskiego

sobota

godz. 9.00 - dzieci w wieku przedszkolnym
godz. 9.45 - dzieci w wieku 6 - 9 lat